Red Bull Anadolu Break Dance Nedir ve Ne Değildir ?

Red Bull Anadolu Break Dance Nedir ve Ne Değildir ?

Dans gösterileri ile ilgilenenlerin yada sosyal medya kullanıcılarının son zamanlarda sıklıkla gördüğü Red Bull Anadolu Break Dance diye bir oluşum var.Kulağa hoş geliyor ama peki ya hoş gelmeyen kısımları yok mu?







Subliminal mesajlar bazen bir çizgi filmde bazen de bir afişte yer alabiliyor.

Bilmeyenler için subliminal mesaj nedir?
Subliminal mesaj veya bilinçaltı mesaj, başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesajdır ve normal insan algısı limitlerinin altında kalmak, o anda fark edilmemek üzere tasarlanmıştır. Subliminal mesajlar insanın bilinçli dikkati tarafından fark edilemezler, ancak bu mesajların insanın bilinçaltını etkiledikleri ileri sürülmektedir. Subliminal teknikler reklamcılık ve propaganda alanlarında sıklıkla kullanılmaktadır.


Red Bull Anadolu Break Dance mantık itibariyle güzel duruyor.Köklü kültürümüzün halk oyunlarıyla modern oyunların harmanlanması esasına dayanıyor.Her ne kadar biri tatlı biri tuzlu olsa da ve bu iki tadı karıştırınca ortaya değişik bir şey çıksa da bu konuyu şimdilik bir köşeye bırakıyoruz.
   Subliminal mesaja gelmeden önce aşağıdaki 40 saniyelik videoyu izleyin ve subliminal mesajı fark edip edemeyeceğinizi deneyin ;
   






  Red Bull Anadolu Break Dance'ın tanıtım videosunda gözden kaçan bir detay var.Dansçı bayan yöresel kıyafetle oynarken 12.saniyede eşarbını çıkarıp yere atıyor ve bir anda modern bir kişiye dönüyor.O eşarbı çıkardıktan sonra daha güzel ve göz alıcı bir hale geliyor.İzleyenler de gayri ihtiyari bu farkı,beyninin bir köşesine not alıyor.Buradaki hareketi belki saygısızlık amacı taşımıyor şeklinde yorumlayabilirsiniz veya normal algılayabilirsiniz lakin subliminal mesaj da bu demek değil mi?Hala aklınızda soru işaretleri varsa sadece bir dakikanızı ayırıp Sütçü İmam'ın ermeni askeri 31 Ekim 1919 da niye öldürdüğünü araştırın !Belki buradaki olay farklı ama sonuçta birisinde zorla diğerinde güzellikle bir mesaj veriliyor.
Ortaya yeni bir şeyler koymak,üretmek cesaret ister. Red Bull Anadolu Break Dance güzel bir düşünce,farklı bir bakış açısı ama masaya yeni bir şey koyarken masadaki diğerlerine zarar vermek de hoş değil !

Paylaş:

Benzer Konular

Önceki Konu
Sonraki Yazı »

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *