Üniversiteyi Kazananlara Hayati Tavsiyeler

    

Üniversiteyi Kazananlara Hayati  Tavsiyeler
Lise artık bitti ve yepyeni bir serüvene doğru yelken açıyorsunuz ama rotanız ne,yelkeniniz sağlam mı yada çapayı nereye atacaksınız ? 
Aklınızda sayısız soru var.Gelecek kaygıları ve ailelerin beklentileri de eklenince işler daha zorlaşıyor.Peki ne yapılmalı?
 Nereyi kazandığınız elbette önemli ama her şey demek değil.Üniversiteside ki eğitimler arası fark var ama eğer kendinizi geliştirmek isterseniz her şey mümkün.

   PEKİ HER ŞEY MÜMKÜN NE DEMEK?


Adım adım, kazandığınız Üniversitesi de yapmanız gerekenler ve başarıya ulaşmanız için gerekenler 
  • Kazandığınız Üniversitesinin başarı sıralamasını unutun ve ilk olarak dersler başlamadan önce Üniversitesinin sayfasına girerek dersler ve hocalar hakkında bilgi edinin.
  • Üniversitesi kadar şehir de önemli ,şehre ait yerel sayfaları okumaya başlasanız iyi olur.
  • Ev mi yurt mu? İlk sene yurt her zaman en iyisidir çünkü;kiralar,mevki,ulaşım ve ev arkadaşı gibi önemli unsurlardır o yüzden ilk sene yurtta hem arkadaş çevrenizi genişletirsiniz hemde ev sorunlarıyla uğraşmak yerine anın tadını çıkartabilirsiniz.
  • Sosyal medyadan , kazandığınız Üniversitesi öğrencilerine yada mezunlara ulaşıp sorular sormanızda fayda var lakin bu soru sorma evresini çeşitli yan dallara bağlayıp çay içme tekliflerine götürmeyin.Çünkü;karşınızdakini tanımıyorsunuz (belki dedikoducu belki de daha kötüsü olabilir )ve dört yıl boyunca isminiz hoş olmayan muhabbetler içinde geçebilir.
  • Artık dersler başlar ve tabi ki sınıf arkadaşlarınızla gezmelerde.Bu noktada yapmamanız gereken en önemli şeylerden birisi de sınıf arkadaşınızla sevgili olmak.Ayrılma ihtimaliniz %99 oranında ve ayrıldıktan sonra aynı sınıfta okumak daha da zor olacak.
  • Dört yıllık Üniversitesinin en kolay zamanı ilk sene özellikle ilk dönemdir yani yapmanız gereken yapabildiğiniz kadar derslere devam edin çünkü zaman geçtikçe konular genişleyeceği  için zorlanırsınız.
  • Bu madde çok önemli sınıfınızda not tutma potansiyeli bulunan kişilerle en kısa zamanda arkadaşlığınızı dostluk statüsüne çıkartın.Sınav vakitleri bu arkadaşınız çölde su gibi olacaktır.
  • Üniversitesinin topluluklarına üye ol,aktif  rol al ve yönetim kuruluna girmeye çalış.Topluluklar/Kulüpler hem seni geliştirecek hemde çevreni genişletecektir.
  • Yazın gelmesini bekleme,bölümün ile alakalı yada ileride yapmayı istediğin meslekle ilgili seni geliştirecek özel yada kamu kuruluşlarını araştır,karar ver ve iletişime geçerek stajını ayarla.Üniversitesiler tatile girmesine yakın ,tüm öğrenciler bir anda staj başvuruları yaptığı ve senden daha iyi olan birilerinin var olduğunu hesaba katarak erkenden iletişime geçmen senin için faydalı olacaktır.
Giriş adımı olarak bu bilgiler şimdilik uyguladığınız taktirde işinize yarayacaktır.Gelecek yazılarda Burs bulma ve popülerlik gibi ana konular olacaktır.Beğenmeniz ve kullanmanız ümidiyle...

Paylaş:

Benzer Konular

İlk

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *