Akrabalık Ölmüştür Milletçe Başımız Sağolsun !

Akrabalık Ölmüştür Milletçe Başımız Sağolsun !Adamın birine sormuşlar düşmanın var mı diye o da akrabam yok ki demiş.İşte geldiğimiz son noktayı özetleyen bir söz.Artık yaptıklarımızla gurur duyan,bizi destekleyen ve zor günümüzde derdimizle bizden daha çok dertlenen yani kısaca akraba dediğimiz o güzel anlam ve anlamlı bağ ölmüştür.Peki Kim öldürdü?

Şeytan-i Dörtlü;Para,Menfaat,Bencillik ve Kıskançlık öldürdü. 


Katiller aramızda geziyor.Ama ne arananlar listesindeler ne de başka bir listenin.Özgürce bizi bozmaya ve parçalamaya devam ediyorlar,edeceklerde.Ne yapılması gerektiğini biliyor olsak da yapmıyoruz,yapmayacağız.
En son ne zaman bir amcanızı halanızı yada bir kuzeninizi aradınız ya da onlar sizi aradılar. Arasanız da ne konuşacaksınız ki herkes kendi 'dertlerinde' boğulurken.Paylaşılsa azalmaz mıydı sanki o dertler.Ne vardı herkes kendi ailesi için istediğini akrabaları için de isteseydi.Allah daha çok vermez miydi o zaman.
Kafalarda bu sorular dönüp dolaşırken hayata geçmesi imkansız.Çünkü şeytan-i dörtlü buna izin vermez.Hemen akıllara tohumlar eker,Borç onun borcu sana ne hem o zaman biz ne yaparız,çocuklarını düşün o paraya onlara yatırım yapabilirsin.İşte yine bizi can evimizden vurdu ve aklımızda aynı düşünce;Önce Ailemi Düşünmeliyim!
Peki aile sadece eş ve çocuklardan mı ibaret?Hayır,biz diğer Avrupa milletleri gibi çekirdek ailelerden ibaret değiliz bizde ailenin tanımı ve kavramı geniştir.Madem bu kadar önemli neden öldürüldü?Bunun cevabını herkes biliyor ama yüksek sesle dile getirmiyor !
Sağ elin bildiğini sol el bilmemeli ama siz yaptığınız iyiliği yüze vurarak hele de başkalarının yanında bunu yaparsanız akrabalıktan öte insanlıkta ölmüş demektir.Akrabalarınıza karşı sevgi besleyin nefret değil,dua edin beddua değil ve işlerini kolaylaştırın zorlaştırmayın !

Akrabalık öldü ama vasiyeti var !

  • Artık akrabalarınızı kıskanmayı bırakın onlar için iyi temennilerde bulunun !
  • Ben ben deyip bencillik yerine biz biz deyin!
  • Menfaat olmadan çıkar olmadan bir akrabanızı arayın!
  • Kefenin cebi yok unutmayın en lüks araba yada evde de otursanız öbür dünyaya götüremezsiniz ama bunları akrabanız ile paylaşırsanız Cennette daha iyilerine sahip olabilirsiniz!
  • Ve her ne olursa olsun akrabalarınıza sırtınızı dönmeyin,gün gelir sizin sahip olduklarınıza onlar sahip olur yada akrabalarınızın düştüğü duruma siz düşersiniz ama yardımınıza gelecek kimseniz olmaz.

Paylaş:

Benzer Konular

Önceki Konu
Sonraki Yazı »

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *