Ah Nerede O Eskiler Diyenlerden misin?

Ah Nerede O Eskiler Diyenlerden misin? Ah nerede o eskiler der,özlemle anar ardından içinde bulunduğumuz seneyi esefle kınayarak cümleyi bitiririz.Artık her şey sahte eskiden tertemiz miydi ?
Aslında olan tek şey bugünle dünü sağlıksız şekilde kıyaslamamız.Kime sorarsanız sorun aynı cevabı alırsınız? 80 'lerde yaşamayı isterdim.Aşklar daha temiz,ilişkiler menfaatsiz,komşuluk ilişkileri günümüzden daha iyi,bayramda akrabalar gelirdi evde oturacak yer bulamazdık....Liste böyle uzar gider ama sonuç yoktur. 80 'ler ona göre sadece bir rüyadır.Öyle de kalmasını ister.Bir kızın elini bile tutmadan yıllarca sokak başından bakarak beklemek,komşularla aile gibi olmak,bayramda o kadar el öpmek ona göre değildir.Artık herkes her şey hemen olsun istiyor.Çünkü;imkan var ve kullanmak istiyor ama birisini seçmeleri lazım;ya günümüzü kabullenmeli yada tamamen geçmişe göre yaşamalı.Örnek vermek gerekirse günümüzdekiler;“Duşa girmek istiyor ama ıslanmak istemiyor “ !

İstisnalar muhakkak vardır ama hangimiz artık “vefa yada karşılıksız“ gibi kelimelerin ne ifade ettiğini biliyor ve bu anlamı hayatımızda uygulayabiliyor.
Bu cümleleri en son ne zaman kurdunuz ; ruhum yaralı,kalbim kırıldı,aldatıldım,yaptığım onca iyiliğe rağmen nankörlüğe uğradım,dini bütün bir insanım,kalbim temiz...
Artık öz eleştirinin öldüğünü kabullenmeliyiz.Eğer herkesin ağzında bu cümleler varsa,burada bir anlam karmaşası var demektir. Herkes iyi ise Kötü karakter nerede ! Hangimiz gerçekten yaptığı yanlışları kendine ifade edebilme cesaretine sahip.Bu öz eleştiri üstümüzdeki yüklerden bizi kurtaracak ve rahatlayacağız.Eğer bu yazıyı okurken bile kendinizde değil de yazıda hata olduğunu düşünüyorsanız,yazının doğru olduğunu farkında olmadan ispatlıyorsunuz demektir !

Peki 80'ler kadar olmasada benzer şekilde yaşamak istermisiniz?

Ah Nerede O Eskiler Diyenlerden misin? ESKİDEN KOMŞULUK VARDI ÇÜNKÜ ; BİRBİRLERİNİN KAPISINI ÇOK SES GELDİĞİ İÇİN DEĞİL BİR ŞEYE İHTİYACINIZ VAR  MI  DİYE SORMAK  İÇİN  ÇALIYORLARDI !!!

Korkmayın,yavaşça yaklaşın ve o düğmeye basın.Bir ses duyacaksınız hayır geri dönmeyin bekleyin evet kapı açıldı.Huysuz ve emekli Mehmet amca,Tontiş 3 çocuk annesi ev hanımı Ayşe teyze,Üniversite öğrencisi Buse yada Bekar erkek evindeki Selim ile Cenk kapıyı açtı.Sakin olun o da en az sizin kadar bu anın hayalini kuruyor.Ve zamanı geldi SORUN HADİ ;Bir şeye ihtiyacınız var mı eğer yapabileceğim bir şey olursa 21 numarada oturuyorum kapıyı çalmanız yeterli? İşte hepsi bu artık ilk adımı attınız devamı fazlasıyla gelecektir.

Ah Nerede O Eskiler Diyenlerden misin? ESKİDEN BAYRAMLAR DAHA ÇOŞKULUYDU ÇÜNKÜ; AKRABALIK SADECE MENFAAT ÜSTÜNE KURULU VE SAHTE DEĞİLDİ !ÇOCUK AİLEDEN NE GÖRÜRSE BÜYÜYÜNCE ÖYLE YAPAR!!!

Bu sözüm büyüklere ; Yarın bayram.Hemen çocukları toplayın ve onlara yarının çok büyük bir gün olduğunu belirterek,eğlenceli ve dikkatlerini çekebilecek şekilde bir mini konuşma yapın mesela yarın ki harçlıkları hakkında konuşun.Bayram günü onları olabildiğinizce eğlendirin akıllarında kötü bir anı kalmasın,böylece her bayramı hatırladıklarında bir tebessüm belirecek yüzlerinde bu sayede onlarda kendi çocuklarına aynısını yaşatacaktır.Unutmayın ki çocuklar sizin gölgeniz gibidir siz ne yaparsanız onlarda yapar.

Ah Nerede O Eskiler Diyenlerden misin? ESKİDEN AŞK DAHA TEMİZDİ ÇÜNKÜ;AŞKLARI KİRLETECEK NE BU KADAR İMKAN NE DE BU KADAR KÖTÜ NİYET VARDI!!!

Tamam sosyal medya sizin için önemli ama aşktan daha önemli değil.Sevgiliniz yoksa doğru kişiyi bulmak için chat sayfaları yada bu tarz uygulamaları kullanıyorsanız hemen uygulamayı kapatın ve  ellerinizi görebileceğim bir yere koyun.Doğru kişiyi klavye tuşlarına bakarak değil gözlerinin içine bakarak bulun.Eğer seviliniz varsa;ara sıra mektup yollayın,her dakika görüşmeyin,sürekli birbirinize Seni Seviyorum demeyin Neden mi? İnsan özledikçe sahip olamadıkça beslediği duygular artar.Sevgilinizi yarım saat sonra görmekle bir gün sonra görmek arasında fark var.

Bu adımlara elinizden geldiğince uyun ve hayatınızdaki olumlu değişiklikleri görerek mutlu olun !

Paylaş:

Benzer Konular

Önceki Konu
Sonraki Yazı »

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *