Cep Telefonu İçin Bilinmeyen 6 Muhteşem Fotoğraf Çekim Tekniği!

Sosyal medyada güzel,beğenisi yüksek fotoğraflar paylaşmak herkesin arzusu ama piyasada yer alan bir kaç retrika tarzı programdan başka seçeneğiniz yok mu ? O zaman bu yazı sayesinde çekeceğiniz fotoğraflar hem sizin hemde arkadaşlarınızın beğenisini kazanacaktır.





Stüdyo Tarzı Çekim Tekniği


Cep telefonunuzu siyah bir karton yada benzeri bir yere netleyerek focus ve iso ayarlarını sabitliyorsunuz.Daha sonra aşağıdaki gibi stüdyo tarzı fotoğraflar çekebilirsiniz.



4D Fotoğraf Çekim Tekniği


Zevkinize göre seçeceğiniz renkteki kartondan içi boş kare şeklinde kestiğiniz parçayı,fotoğrafını çekmek istediğiniz parçayı merkeze alarak hatta bir parçasını karenin içinden geçirerek mükemmel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Merceksel Çekim Tekniği




Ön yada arka kameranın merceğini bir kartona çizin ve ortasından toplu iğneyle delin artık aparat hazır.Yaptığınız parçayı kameraya tutun ve çekimlere başlayın.


Gökyüzünden Selfie Çekme Tekniği


Büyük boy bir balona helyum gazı doldurduktan sonra ağız kısmını uzun bir iple bağlıyorsunuz.Bir iki metre sonra cep telefonunuzu bir kılıf yada benzeriyle ipe sabitliyorsunuz.Helyum dolu balon sayesinde uçan telefonu ya uzaktan kumandayla yada zamanlayıcı açarak istediğiniz fotoğrafları çekebilirsiniz
UYARI;ipin diğer ucunu kemer yada bileğinize bağlamayı unutmayın.


Gözlük-Işık Efekt Tekniği


Yukarıdaki fotoğrafta olduğu gibi kameranızın önüne güneş gözlüğünüzü getiriyorsunuz,hepsi bu.Eğer farklı yollar denemek isterseniz dereceli gözlüklerinizle de sıra dışı kareler yakalayabilirsiniz. 


Cep Telefonunu Projektöre Çevirme Tekniği







Projektör için ihtiyacınız bir kutu ve objektif(lens) eğer lensiniz yoksa kırtasiyelerde satılan büyüteçler daha kolay ve kullanışlı olarak işinizi görecektir.
Büyütecinizin camını kartonun üstüne koyarak ölçüsünü alıyorsunuz daha sonra aldığınız ölçüyü makasla kesiyorsunuz.Büyüteçi kestiğiniz yere oturtup bantla etrafını sabitleyin ve bitti.Cep telefonunuzun parlaklığını en üst seviyeye alın ve tam ekran modunda bir video açın daha sonra ekran döndürme kısmından kilitleyin.Fotoğraftaki gibi telefonu kutunun içine sabitleyin ama ekran ters konumda olmalı çünkü;büyüteç görüntüyü duvara ters iletecektir.Telefonu kutunun içinde ileri geri oynatarak netliği ayarlayabilirsiniz.




Eğer bu teknikleri beğendiyseniz ve daha çoğunu öğrenmek istiyorsanız, yorum kısmından düşüncelerinizi benimle paylaşabilirsiniz.
Sosyal medyada paylaşmayı unutmayın :D


















Paylaş:

Benzer Konular

Önceki Konu
Sonraki Yazı »

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *